روغن جوجوبا

روغن جوجوبا ؛ بهترین انتخاب برای جوانی پوست

روغن جوجوبا یک عامل بسیار مفید در شادابی و مرطوب ساختن پوست است که این موارد از اصول اولیه زیبایی پوست محسوب می‌شود. رسیدن به این شادابی بدون استفاده از مواد شیمیایی می‌تواند سلامتی پوست را کاملاً تضمین کند. این دسته از روغن های طبیعی ، از مواد آرایشی طبیعی به شمار می‌آید که با خواص متفاوتی که برای پوست و مو دارد، می‌تواند جایگزین خوبی برای مرطوب‌کننده و پاک‌کننده آرایش و … باشد. این روغن را می‌توان به تنهایی یا در ترکیب با روغن‌های دیگری، استفاده کرد و از خواص آن بهره برد. اهمیت این ماده بیشتر به دلیل خواص مرطوب‌کنندگی و نرم‌کنندگی است که دارد. از دیگر ویژگی‌های روغن طبیعی جوجوبا، ماندگاری بالا و مقاومت در دماهای بالا در مقایسه با روغن‌های گیاهی است و به دلیل تطبیق‌پذیری و تنوع، یک عضو همیشگی در ساخت و تولید محصولات مراقبت پوستی و مو است. این روغن به دلیل ساختاری که دارد، به هیدراته نگه‌داشتن پوست کمک زیادی می‌کند. روغن‌های جوجوبا بسیار شبیه به سبوم، که روغنی است که به طور طبیعی در پوست و مو ترشح می‌شود، است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که با کاهش تولید این ماده در بدنشان مواجه هستند. همچنین از آن می‌توان برای از بین بردن سموم اضافی از پوست و ریشه مو، بهره برد. این روغن خواص ضد باکتریایی و ضدالتهابی دارد که سبب بهبودی پوست و مو به هنگام آسیب دیدن، می‌شود. در ادامه به معرفی و توضیح برخی ویژگی‌های مهم این روغن می‌پردازیم، پس با شازده همراه باشید.

روغن جوجوبا

جوجوبا چیست؟ جوجوبا گیاهی مفید و قدیمی است که در آمریکای شمالی رشد می‌کند. این گیاه می‌تواند در آب‌وهوای سخت و بیابانی که حتی می‌تواند بیشتر موجودات زنده را از بین ببرد، رشد کند و در این شرایط یک ‌دانه با خواص درمانی بسیاری تولید کند. از دانه گیاه جوجوبا می‌توان روغن های طبیعی تولید کرد. این روغن به قدری ملایم است که می‌تواند به عنوان روغن حامل برای مخلوط شدن با سایر روغن‌های اساسی استفاده شود و همچنین می‌توانید به تنهایی از آن استفاده کنید. بسیاری از مردم از روغن طبیعی جوجوبا به عنوان بخشی از برنامه مراقبت از پوست خود استفاده می‌کنند و دلایل خوبی برای آن وجود دارد. شواهد زیادی وجود دارد که استفاده از این روغن خالص به عنوان دارویی برای آکنه، خشکی پوست و سایر بیماری‌های پوستی بسیار مفید است.

 

روغن جوجوبا

 

ویژگی‌های مفید جوجوبا

در ادامه به معرفی و توضیح ویژگی‌های این روغن می‌پردازیم:

  1. مرطوب‌کنندگی پوست

این روغن یک منبع مطمئن برای مرطوب‌کنندگی است. این یعنی جوجوبا برای جلوگیری و از بین رفتن رطوبت پوست شما، پوست شما را با یک مانع محافظ مهروموم می‌کند. این ویژگی به جلوگیری از ایجاد عفونت‌های باکتریایی، آکنه و شوره سر نیز کمک کند.

  1. ضد باکتری بودن

جوجوبا حاوی خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است. درحالی‌که این ماده تمام گونه‌های باکتریایی یا قارچی را از بین نمی‌برد اما باکتری‌ها و قارچ‌های خاصی را که می‌توانند باعث سالمونلا، عفونت E. Coli و کاندیدا شوند، از بین می‌برد.

  1. خاصیت آنتی‌اکسیدانی

این روغن حاوی اشکال طبیعی ویتامین E است. این ویتامین برای پوست شما به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. این یعنی جوجوبا به پوست شما کمک کند تا با استرس اکسیداتیو ناشی از مواجهه روزمره با آلاینده‌ها و سموم دیگر مقابله کند.

  1. غیرکومدون‌ساز است

اگرچه جوجوبا یک ماده گیاهی است، اما ساختار آن بسیار شبیه روغن سبوم است که بدن شما به طور طبیعی تولید می‌شود و پوست شما نمی‌تواند تفاوت آن را تشخیص دهد. این باعث می‌شود که منافذ پوست شما مسدود نشود و منجر به شکستگی کمتر و بروز آکنه کمتر می‌شود.

 

روغن جوجوبا

 

  1. ضد حساسیت

در سطح مولکولی، روغن جوجوبا یک موم است. اگرچه می‌تواند به پوست شما جذب شود، اما موم بودن آن به شما اجازه می‌دهد تا یک لایه محافظ بر روی سطح پوست ایجاد کند. برخلاف سایر روغن‌های اساسی گیاهان، این دسته از روغن های طبیعی معمولاً تحریک‌کننده نیست. واکنش آلرژی‌زا در مقابل استفاده از این روغن نادر است.

  1. به کنترل تولید سبوم کمک می‌کند

روغن طبیعی جوجوبا تولید سبوم را تنظیم می‌کند زیرا ساختار بسیار مشابه به سبوم دارد که بدن شما به طور طبیعی آن را تولید می‌کند. وقتی این روغن را روی پوست خود قرار می‌دهید، پوست شما مرطوب می‌شود. این سیگنالی را به فولیکول‌های مو و عرق شما ارسال می‌کند که پوست شما برای آب‌رسانی به سبوم اضافی نیاز ندارد. این باعث می‌شود پوست چرب به نظر نرسد و از آکنه ناشی از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری شود.

  1. کمک به ارتقا سنتز کلاژن

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این روغن ممکن است در بدن شما به تولید کلاژن کمک کنند. کلاژن پروتئینی است که در پوست و مفاصل و همچنین قسمت‌هایی از بدن شما که از غضروف ساخته ‌شده است، وجود دارد. با افزایش سن میزان منابع کلاژن در بدن شما کاهش می‌یابد. این‌ها مواردی است که با افزایش سن شما، تغییر می‌کند.

  1. کمک به بهبود سریع زخم

روغن جوجوبا ماده بسیار مفیدی است که در تسریع ترمیم زخم، نقش زیادی دارد. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که این روغن های طبیعی سلول‌های پوستی شما را ترغیب می‌کند تا پس از جدا شدن یا بریدگی، به یکدیگر متصل شوند. این پدیده ممکن است دلیل توانایی جوجوبا در درمان آکنه و جای باقی‌مانده از جوش‌ها باشد. این خواص ترمیم‌کننده زخم می‌تواند به غلظت ویتامین E طبیعی موجود در این روغن، مرتبط باشد.

  1. کمک به تسکین اگزما، پسوریازیس و سایر بیماری‌های خشک‌کننده پوست

جوجوبا و روغن آن خاصیت ضدالتهابی و درمانی دارد. استفاده موضعی ممکن است به رفع خشکی، پوسته‌شدن، خارش و علائم مربوطه کمک کند. افرادی که بیماری‌های التهابی پوستی مانند پسوریازیس و اگزما دارند، ممکن است با استفاده از این روغن بتوانند به بهبود این بیماری‌ها کمک کنند.

 

روغن جوجوبا

 

  1. جلوگیری از آفتاب‌سوختگی

روغن طبیعی جوجوبا یک ماده اصلی در برخی از محصولات ضدآفتاب طبیعی است. این روغن نشان می‌دهد که ویتامین E، اگر با سایر آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب شود، می‌تواند از پوست شما در برابر آسیب‌های خورشید محافظت کند. جوجوبا و روغن آن، حاوی هر دو است. آسیب‌های ناشی از تابش آفتاب می‌تواند باعث کمبود آب در پوست و پوسته‌شدن آن شود که این روغن، ویتامین E را بازیابی می‌کند و رطوبت را افزایش و باعث بهبودی می‌شود و علائم آفتاب‌سوختگی را از بین می‌برد.

  1. درمان آکنه از سطح پوست

آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهد که جوجوبا و روغن آن می‌تواند باعث جلوگیری از آکنه شود. جوجوبا دارای عوامل ضدالتهابی تسکین‌دهنده، خاصیت درمانی، مرطوب‌کننده و ضد میکروبی طبیعی است. این خواص نشان می‌دهد که روغن جوجوبا می‌تواند از ترک و تغییر شکل پوست جلوگیری کرده و همچنین باعث بهبودی آکنه خفیف شود.

  1. کاهش خطوط و چین‌وچروک در پوست

استرس اکسیداتیو می‌تواند به خطوط ریز و چین‌وچروک مرتبط شود. هیچ تحقیقی وجود ندارد که ارتباط جوجوبا را با درمان مستقیم چین‌وچروک و خطوط ریز نشان دهد، اما سایر محصولات گیاهی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نشان داده‌اند که می‌توانند منبع معتبری برای بهبود قابلیت ارتجاعی پوست باشند. این بدان معنی است که قدرت آنتی‌اکسیدانی این روغن های طبیعی ممکن است به کند شدن علائم پیری، در هنگام استفاده روی پوست، کمک کند.

  1. به حداقل رساندن آثار زخم

مدت‌هاست که متخصصین بهداشت، ویتامین E را برای از بین بردن آثار زخم توصیه می‌کنند. تحقیق در مورد مؤثر بودن این مسئله که آیا قابل استفاده است یا نه و اگر چنین است تا چه میزان مؤثر است، هنوز ادامه دارد. اگر دوست دارید ویتامین E را برای از بین بردن جای زخم امتحان کنید، روغن طبیعی جوجوبا می‌تواند در روند بهبودی مفید باشد. این روغن با خاصیت طبیعی ترمیم زخم، همراه با محتوای ویتامین E، می‌تواند آثار زخم را به حداقل برساند.

 

نحوه استفاده 

برخلاف برخی از روغن‌های اساسی دیگر، این روغن نیازی به رقیق‌سازی ندارد و می‌توان آن را مستقیماً روی پوست قرارداد. قبل از استفاده از هر روغن گیاهی یا هر محصول آرایشی و بهداشتی برای اولین بار، بهتر است مقداری از آن را روی پوستتان آزمایش کنید تا مطمئن شوید به آن ماده حساسیت ندارید. با دنبال کردن این مراحل می‌توانید آزمایش را انجام دهید:

  • روی قسمت داخلی بازوی خود سه یا چهار قطره روغن بریزید. ناحیه را با باند بپوشانید و 24 ساعت صبر کنید.
  • باند را برداشته و پوست زیر را بررسی کنید. اگر هیچ نشانه‌ای از کهیر، قرمزی یا تحریک وجود ندارد، شما حساسیتی به این ماده ندارید و می‌توانید از آن استفاده کنید.

نحوه استفاده از جوجوبا به نتیجه دلخواه شما بستگی دارد. برای تسکین لب‌های خشک و ترک‌خورده می‌توانید از آن به عنوان پماد لب استفاده کنید و یا می‌توانید آن را به عنوان سرم ضد پیری در سراسر صورت خود قبل از خواب بمالید. شما همچنین می‌توانید این روغن را با سایر مواد طبیعی ضد آکنه در درمان ماسک DIY برای بهبود آکنه مخلوط‌ کنید. استفاده از جوجوبا و روغن آن، برخلاف اکثر مواد دیگر در اطراف ناحیه چشم شما بی‌خطر است.

این مقاله معرفی و توضیح برخی از ویژگی‌های مفید جوجوبا و روغن آن بود که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. علاقه‌‌مندان می‌توانند اصل این مقاله را در سایت healthline مطالعه بفرمایند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *